apr 15
Smart Dog

Kan jij je hond nog nieuwe kunstjes leren? Maak een spannend hindernissenparcours voor je harige vriend. Maar onthoud dat je elke hindernis maar één keer mag nemen. Een compact spel voor hondenliefhebbers (jong én oud) met 60 opdrachten die je doen kwispelen van plezier.

apr 06
Nieuw, interactief speelgoed over Godzilla X Kong The New Empire

Playmates heeft nieuw speelgoed ontworpen naar aanleiding van de film Godzilla X Kong: The New Empire die uitkomt in april. Sommige figuurtjes zijn heel interactief en maken licht, geluid en mist. Ze worden in de Benelux verdeeld door BOTI Europe.

apr 06
Colruyt verkoopt DreamBaby aan Supra Bazar

Colruyt verkoopt DreamBaby aan de West-Vlaamse keten Supra Bazar. Het gaat om 27 winkels waar 256 mensen werken. De winkels blijven vandaag dicht om alle medewerkers te informeren.

mrt 20
Barbie® viert 65 jaar empowerment van meisjes

Barbie-merk viert mijlpaal in aanloop naar Internationale Vrouwendag: 

  • Eerbetoon voor rolmodellen wereldwijd die de toekomst inspireren en vormgeven
  • Voortzetting Dream Gap Project met Inspiring Girls International 
  • Samenwerking met meer dan 40 merkpartners 
mrt 18
BABIMEX VERDEELT WERELDWIJD BEKENDE SCHOENTJES

Sinds begin dit jaar verdeelt Babimex het Nieuw-Zeelandse merk Bobux in de Benelux. Bobux maakt al meer dan 30 jaar de beste schoenen voor groeiende kindervoetjes. Naast Soft Soles, de wereldwijd bekende zachtleren slofjes, creëert Bobux innovatieve, stijlvolle en comfortabele schoenen waar kinderen elke dag op kunnen staan, lopen en springen. Babimex is een Belgische verdeler van babyartikelen die al jarenlang voor kwalitatieve, comfortabele en veilige producten kiest. Een match made in heaven!

mrt 18
Spellenfest in VIVES Brugge lokte 1 500 bezoekers

Op zondag 3 maart ’24 zakten maar liefst 1 500 bezoekers af naar het eerste Spellenfest in campus Brugge van Hogeschool VIVES. Dat was meteen de eerste spellenbeurs in West-Vlaanderen. De bezoekers zakten af naar Brugge voor een dag vol spelplezier bij de 35 speluitgevers. De 100 goodie bags die werden uitgedeeld aan de eerste bezoekers, waren ook in een mum van tijd weg. Ook burgemeester Dirk De fauw en schepen Nico Blontrock kwamen langs en namen hun tijd om de volledige beurs te bezoeken en met verschillende uitgevers en bezoekers te spreken. Op naar de tweede editie volgend jaar!

mrt 14
Kids Universe Magazine | Nr. 44

Het nieuwe nummer van Kids Universe Magazine ligt volgende week bij je dealer! Ga er snel om voor je gratis exemplaar! Lees je het magazine liever digitaal dan kan dit via deze link!

mrt 12
Maart jeugdboekenmaand? Niet voor 14% van alle kinderen in Vlaanderen.

Maart is traditioneel de jeugdboekenmaand. Lezen, voorgelezen worden en toegang hebben tot boeken zijn hefbomen die kansen creëren voor kinderen en zeker voor kinderen die opgroeien in kansarmoede. Lezen en voorgelezen worden zijn belangrijk voor de taalontwikkeling. Taalvaardigheid opent deuren naar een betere toekomst in een maatschappij waar geletterdheid een sleutelcompetentie is.

Toch, heeft niet elk kind het geluk om toegang te hebben tot leesboeken, denk maar aan kinderen die in kansarmoede leven
In 20 jaar tijd is het aantal jonge kinderen dat opgroeit in armoede meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Agentschap Opgroeien.

Concreet betekent dit dat in Vlaanderen 14% van de kinderen in armoede leeft. (bron netwerk tegen armoede)

mrt 12
Furby is nu ook in België helemaal terug: iconisch fenomeen uit de jaren ’90 spreekt eindelijk Nederlands
  • En nóg meer goed nieuws – vooral voor de ouders: iconische kindervriend heeft nu ook een uitknop
  • En nóg meer goed nieuws – vooral voor de ouders: iconische kindervriend heeft nu ook een uitknop•De gekke karaktereigenschappen van Furby moedigen kinderen aan hélemaal zichzelf te zijn of Furby blijft trouw aan de roots maar omarmt de behoeften van gezinnen anno 2024.
Pagina 1 van 135