mei 13
IQ Gears

Zet je verstand in een hogere versnelling. Kan jij alle tandwielen op het spelbord plaatsen? Alleen wanneer je de juiste oplossing gevonden hebt, zal je een verbinding maken tussen links en rechts… en zullen de grote tandwielen gelijktijdig draaien. Een IQ-spel met 120 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk.

1 compact spelbord met een transparant deksel, 7 puzzelstukken met tandwielen, boekje met 120 opdrachten en oplossingen. Vanaf 7 jaar

mei 12
Toy Fair® 2025: Where Innovation Meets Opportunity in the Heart of New York City

Toy Fair® offers a competitive edge no other trade show – or Zoom meeting – can match, from inviting attendees to discover (and play with) unique products, make new connections, and see hundreds of thousands of toys games under a single roof. General exhibitor applications are now open for Toy Fair, taking place March 1 to 4, 2025, at the Javits Center in New York City. Attendee registration will open in  early fall.

mei 11
Spanning, hard werken en een ritje voor de show

VTECH – In speelgoedland blijft ’t toch het succesnummer allertijden: de Toet Toet Auto’s van VTech. Logisch dus dat daar ook dit jaar weer nieuwe (collectors) items aan worden toegevoegd. Een heus politiebureau, een vette cabrio en een stoere cementwagen.
Allemaal voorzien van het equipment dat ook eerder verschenen Toet Toet Auto’s hebben. Speelplezier sluit naadloos op elkaar aan, fantasie in kleine koppies wordt nergens begrensd.

mei 10
Bewonder Europa in 97.000 legodots

Vanaf woensdag 8 mei, tot en met de Europese verkiezingen op 8 juni, kan je in het Huis van de Mechelaar een kaart van Europa bewonderen, samengesteld uit haast honderdduizend ‘legodots’. Gedurende vier maanden werkten meer dan 200 kinderen mee aan dit kunstwerk, een creatie van LEGO kunstenaar Hans Demol en Speelgoedmuseum Mechelen, in het kader van stadsfestival Construct Europe.

mei 09
Lego kiest ontwerp van Rob om bouwset van te maken: “Het was lang geleden dat ze zoiets unieks hadden gezien”

“Een kinderdroom die in vervulling gaat.” Rob Vangansewinkel (44) uit Oudsbergen weet met zijn geluk geen blijf. Speelgoedfabrikant Lego gaat zijn ontwerp – een snoeppot voor minifigures – in productie brengen.

 
mei 08
Met pijn in het hart sluit Debbie duurzame speelgoedwinkel Kind van Hout: “Meer energie over voor onze webshop”

Na drie jaar sluit Debbie Entwistle de deuren van speelgoedwinkel Kind van Hout. Het zijn de stijgende prijzen en dalende koopkracht die de verkoop van duurzaam speelgoed de das omdoen. “Het doet pijn om afscheid te nemen, maar als ondernemer moet je ergens de lijn trekken.”

mei 07
Kijk naar de plaatjes, voel de vormen en benoem wat je ziet in het nieuwe reliëfboek wat ziet nijntje?

kartonboek met reliëf
Er is een bal, een poes en een maan. Wat zie je nog meer? Elke pagina van het nieuwe boek wat ziet nijntje? bevat een mooie, grote afbeelding met reliëf. Hierdoor is het niet alleen leuk om naar de plaatjes te kijken, maar ook om de vorm ervan te voelen. Onder de illustratie staat het bijbehorende woord. Achterin vind je ook nog eens een spiegeltje. Wie zie je daar?

mei 06
Spelletjescafé opent in winkelhart van Kontich

Op de Mechelsesteenweg, tussen de winkels in het centrum van Kontich heeft vrijdag spelletjescafé De Spelarena de deuren geopend. Bij een pintje of een koffie kun je kiezen uit een 150-tal kaart- en bordspellen om met familie en vrienden te spelen.

mei 04
Vanaf 1 maart kan je hier gezelschapsspellen lenen: “Zowel hersenkrakers en familiespellen als spellen voor mensen met dementie”

Op vrijdag 1 maart 2024 pakt de bibliotheek van Grimbergen uit met een gloednieuw collectieonderdeel: ontleenbare gezelschapsspellen. In het ruime assortiment vind je niet enkel spellen om met het hele gezin te spelen, maar ook hersenkrakers en spelen voor mensen met dementie.

mei 03
Nieuw nijntje-boek over emoties
een interactief boek-in-boek format

Hoe voelt nijntje zich? Lees over verschillende emoties in het nieuwe kartonboek nijntje is blij. Zoek met het kleine boekje de passende emoties bij de pagina’s in het grote boek!
Pagina 1 van 137