feb 28
De ware vinden door samen gezelschapspellen te spelen? Voor Bert en Sophie uit Denderleeuw bleek het een succes

Zijn gezelschapspellen spelen de beste manier om te daten? Voor Bert Heyman (29) en Sophie Vanhoedenaghe (32) uit Denderleeuw werkte het alvast. Zij leerden elkaar kennen tijdens een spellenkamp, vormen intussen acht jaar een koppel en hebben samen een dochtertje.

sept 19
Gabby’s Dollhouse

Zie hier onze nieuwste collectie van Gabby’s Dollhouse. Vijf verschilende soorten om uit te kiezen, hoe leuk is dat niet!

Ben je fan van Gabby en haar vriendjes?

Deze collectie is beschikbaar in de winkels vanaf november. Misschien een leuk idee om aan de Sint te vragen?

mrt 17
Eén op de vijf Belgen kan niet tegen zijn verlies

Kan jij niet tegen je verlies? Dan ben je niet alleen want bijna 1 op de 5 Belgen (19%) geeft aan een slechte verliezer te zijn. Een gezelschapsspel spelen, leidt dan ook bij meer dan de helft (54%) wel eens tot een discussie. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Belgen, van Asmodee België, marktleider als verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen. “Voor veel spelers is de discussie achteraf deel van het spelplezier, een teken dat het een goed potje was” zegt Bert De Smet, directeur van Asmodee België. De helft van de ondervraagden (51%) geeft aan een gezelschapsspel te spelen om te winnen. Vooral mannen (58%) en min 34-jarigen (62%) lijken dat belangrijk te vinden. “Willen winnen is op zich een goede eigenschap, maar tegen je verlies kunnen ook. Verliezen kan je trouwens leren, onder andere door de juiste gezelschapsspellen te kiezen”. Asmodee België geeft tips om te leren verliezen én nog meer plezier te beleven aan een gezelschapsspel.

okt 25
Corona-effect blijft aanhouden: bijna 3 op de 10 Belgen (29,3%) spelen ook vandaag nog vaker gezelschapsspelletjes

Spellenspecialist Asmodee België tipt griezelige gezelschapsspellen voor de herfstvakantie, waaronder ‘Toys & Games of the Year’-winnaar Spokenchaos.

Asmodee België, ontwikkelaar en verdeler van gezelschapsspellen, onderzocht het gezelschapsspelgedrag van de Belgen. Daaruit blijkt dat de helft van de ondervraagden (48,6%) minstens enkele keren per maand speelt, terwijl er bij bijna 5,3% van de Belgen zelfs dagelijks een gezelschapsspel wordt bovengehaald. Er speelt ook vandaag nog een corona-effect. Zo geeft bijna 3 op de 10 Belgen aan vaker een spel te spelen dan voor de pandemie. “Zelfs met alle alternatieven op het vlak van vrijetijdsbesteding die we kennen, worden gezelschapsspelletjes ook vandaag nog vaker gespeeld. De reden: spelen brengt mensen samen. Het is de perfecte quality time”, aldus Bert De Smet, directeur van Asmodee België.

mrt 03
Nieuw in 2022! Bestel nu uw materiaal online bij Bouhon

Nieuw in 2022! Bestel nu al uw school-en knutselmateriaal, speelgoed, schmink en kantoorbenodigdheden online bij Bouhon.

Wat ooit begon als een populaire producent van de kwalitatieve Bouhon-lijm, groeide uit tot het warm, dynamisch en veelzijdig familiebedrijf Ets Tobias – intussen al meer dan 50 jaar groothandel in school- en knutselmateriaal, speelgoed, schmink en kantoorbenodigdheden.

jan 24
Nieuw in 2022! Bestel nu uw materiaal online bij Bouhon.

Nieuw in 2022! Bestel nu al uw school-en knutselmateriaal, speelgoed, schmink en kantoorbenodigdheden online bij Bouhon.

Wat ooit begon als een populaire producent van de kwalitatieve Bouhon-lijm, groeide uit tot het warm, dynamisch en veelzijdig familiebedrijf Ets Tobias – intussen al meer dan 50 jaar groothandel in school- en knutselmateriaal, speelgoed, schmink en kantoorbenodigdheden.

 

nov 25
De klassieke thema’s, zoals Princess, City Life Hospital en City Action Cargo blijven voor Playmobil erg belangrijk

Er zijn meerdere klassieke thema’s die dit najaar middels een sterke marketingmix zichtbaar zullen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Princess, Hospital en Cargo.

okt 26
11 oktober was Wereldmeisjesdag: LEGO wil genderstereotypen doorbreken

Belgische wetenschapper Angelique Van Ombergen bouwt mee aan Ready For Girls-campagne

Uit nieuw onderzoek van de LEGO Group en het Geena Davis Institute blijkt dat meisjes klaar zijn om komaf te maken met genderstereotypen, maar dat sociale vooroordelen hun creativiteit nog steeds beknotten.

De LEGO Group plaatst met 'Ready for Girls', meisjes in de schijnwerpers die ouderwetse gendernormen negeren en hun eigen verhaal bouwen

juli 07
Playmobil - wat te verwachten in juli 2021

In de eerste maand van de zomervakantie komen er meerdere uitbreidingen van bestaande thema’s en mag het Aquapark thema ook zeker niet ontbreken.

apr 28
Team Jacob lanceert online platform!

COVID-19 heeft ook voor ons als gevolg gehad dat we onze activiteiten onder de loep hebben genomen. Als resultaat zullen we versneld inzetten op een nieuw digitaal platform met een performant en gedetailleerd overzicht van onze volledige collectie.

Vanaf vandaag kan iedere partner via onze website kennis maken met ons uitgebreid assortiment aan back-to-school, luggage en textiel met ook de mogelijkheid om jouw winkelmandje meteen te vullen.

Pagina 1 van 10