FUN groeit met nieuwe winkels en huismerken

26 oktober 2016
in Retail

FUN opent nog voor de eindejaarsperiode 2 nieuwe winkels. Hiermee slaat de retailer twee vliegen in een klap: een extra stimulans tijdens de eindejaarsperiode en een verdere uitrol van de nieuwe strategie.

Het Play-Create-Party concept werd al in enkele winkels geïntroduceerd, en het slaat aan: “De laatste resultaten zijn tot nu toe zeer bemoedigend. De klanten vinden hun weg in de nieuwe productgroepen en dat geeft ons ruimte om in te spelen op opportunitei-ten, zoals de nieuwe winkel in Tongeren”, aldus Tony Mettens, CEO van FUN.

Die nieuwe winkel in Tongeren ligt tegenover de Aldi, vlakbij de gekende T-Forum site. Het pand onderging een volledige restyling en opende feestelijk op zaterdag 15 oktober. De nieuwe huisstijl zal aanwezig zijn in de winkel, zoals die op dit moment ook te vinden in is Lokeren, Edegem en Turnhout. Die huisstijl staat volledig in het teken van de nieuwe strategie van de retailer die zich richt op Play (speelgoed), Create (hobby & knutselen) en Party (tafelen, verkleden en vrijetijdsartikelen).

De tweede winkel ligt in Nevele en is nu al enkele jaren in gebruik als het Experience center waar klanten hun duurdere aankopen zoals tuinmeubelen, trampolines en zwembaden kunnen bekijken en voelen. Met de eindejaarsperiode in zicht wordt de winkel omgetoverd tot speelgoedwinkel waar ingezet wordt op Sint en kerstcadeautjes. Ook deze winkel staat in een vernieuwd kleedje klaar sinds zaterdag 15 oktober en wil de klanten regio Nevele en Aalter bereiken.

Huismerken zorgen voor boost
Behalve nieuwe winkels zorgen ook de recent gelanceerde huismerken voor mooie resultaten. Naast de samenwerking met Dovy Keukens voor een speelgoedkeuken, is de retailer aan de slag gegaan met andere productgroepen. Zo is het huismerk ‘Xscape’ er voor het buitenspeelgoed, ‘Kenza’ voor-ziet de kinderen van de mooiste speelsets, poppen en juwelen. Voor de auto- en RC-freaks bestaat ‘Wheellious’, en wie zich in het feestgedruis wil mengen, kan beroep doen op ‘ShowTime’. (alle mer-ken en info in bijlage).

Sales Manager Joeri De Waele: “De huismerken zorgen voor een duidelijke communicatie naar de klant, een mooier winkelbeeld en kwalitatieve producten aan sterke prijzen. Zo profiteert de klant van de opgebouwde speelgoedexpertise en kan FUN zich verder onderscheiden van de concurrentie.” Het komende jaar worden nog veel meer producten gelanceerd binnen deze merken en blijft de retailer zijn ogen open houden voor andere, aantrekkelijke opportuniteiten.

Laatst aangepast op woensdag, 26 oktober 2016 16:33
Meer in deze categorie: