Erik Quam wordt Vice President New Product and Business Development bij Smart Toys & Games

26 april 2023

Erik Quam, een veteraan uit de speelgoedindustrie, voegt zich bij het in de VS gevestigde team en zal ook nauw samenwerken met het internationale hoofdkantoor in België.

Quam is geen onbekende in de speelgoedindustrie. Zijn carrière omvat meer dan vijfentwintig jaren hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de lancering van verschillende succesvolle merken. Hij is een bekende voorvechter van de uitvindersgemeenschap en heeft nauw samengewerkt met gevestigde uitvinders, terwijl hij ook jonge ontwerpers en uitvinders een stem geeft als een gerespecteerde inventor relations executive.

“Smart Toys and Games definieert waar het in de branche voor speciaal speelgoed om draait. Het bedrijf,met SMARTGAMES en SMARTMAX als bekendste merken, combineert uitsluitend hoogst kwalitatieve materialen met een onberispelijke ontwerpesthetiek. Smart Toys houdt rekening met veiligheid en speelbaarheid bij het maken van hun kenmerkende puzzels voor één speler, hun familiespellen, hun hersenkrakers en ander speelgoed. “ zei Quam. Hij voegde eraan toe: “Ik heb mijn carrière gewijd aan het vinden en promoten van speelgoed en games diecognitieve, sociale, emotionele en motorische vaardigheden ontwikkelen en uitdagen. Daarom is het zo opwindend om deel uit te maken van de Smart Toys and Games-familie, het toonaangevende team dat zich toelegt op het uitdagen van de geesten van vele generaties.” Rolf Vandoren, CEO van Smart Toys and Games Global verwelkomde Quam bij het bedrijf: “Erik en ik zijn al jaren kennissen. We hebben steeds wederzijdse bewondering gehad voor elkaars bijdragen aan de industrie. Dat Erik zich bij het Smart-team voegt, is een overwinning voor de hele Smart Toys and Games-familie.”

Vandoren, die dertig jaar geleden Smart oprichtte, heeft het wereldwijde bedrijf met consistentie en succes laten groeien door middel van productontwikkeling en organische groei. Na merken en eigendommen als Tangoes, Happy Cube, Triqo en Mimiq, heeft Smart Toys and Games half  2022  het Britse The Happy Puzzle Company overgenomen. Quam, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van de American Specialty Toy Retailing Association (ASTRA), werd door Mojo Nation uitgeroepen tot Inventor Relations Executive of the Year 2021. Hij woont op het platteland van Nebraska met zijn vrouw Sara en hun vijf dochters Eva (18), Beatrice (15), Matilda (13), Olive (10) en Willa (7).

Smart Toys and Games heeft kantoren en teams in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De bekroonde lijn bevat meer dan honderd single player-puzzelspellen, hersenkrakers, familiespellen, bouwspeelgoed en meer.

Erik is te bereiken via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatst aangepast op woensdag, 26 april 2023 16:07
Meer in deze categorie: