Beleef spanning en sensatie met Battle Royale

25 april 2024
in Nieuws

In juni komt er een nieuw spel op de markt, Battle Royale. Het is een project van Identity Games. Het is een licht strategisch bordspel dat inspeelt op de ‘battle royale’ hype. Battle Royale zorgt voor de perfecte balans tussen strategie, humor en pure chaos. Chief Creation Jan-Maurits Duparc van Identity Games geeft meer uitleg.

Squid Game, Fortnite, the Hunger Games en vele andere populaire videogames, televisieseries en films hebben allen één ding gemeen: ze beginnen met een groot aantal (on)vrijwillige deelnemers en eindigen met slechts één gelukkige overlevende. De rest wordt ‘geëlimineerd’. Identity Games heeft daarop ingespeeld en het spel Battle Royale op de markt gebracht. Het is een licht strategisch bordspel dat inspeelt op de ‘battle royale’ hype. “Deze trend is al langer gaande”, zegt Jan-Maurits Duparc. “We de trend van Fortnite als inspiratie gebruikt voor de ontwikkeling van het bordspel. Het spelbord wordt ook steeds kleiner.”  Het spel bevat in totaal 88 pionnen, een tegel-lanceerder, 55 Kaarten, 1 actiedobbelsteen, een verhoogd speelveld, 24 tegels en natuurlijk de spelregels.

Visueel mooi spel

Elke speler (max. 4) begint het spel met 21 krijgers van zijn groep op het bord. Tijdens zijn/haar beurt gebruikt de speler kaarten om de krijgers naar strategische plekken over het bord te verplaatsen en zijn vijanden van het bord te duwen. Er zijn enkele unieke spelelementen, zoals een tegellancerend ‘eliminator’ -apparaat. Tijdens het spel zorgt het ‘eliminator-apparaat’ voor de nodige verassingen en straffe wendingen. Je kan het ‘eliminator-apparaat’ onder een aangrenzende tegel verplaatsen. Je kan met de eliminator één tegel met alle eenheden in de lucht schieten. Zo vliegen de krijgers bij momenten in de lucht. Dat zorgt voor een visueel zeer mooi spel.

Kleiner spel

Door allerlei battles en het bord dat explodeert, wordt het speelveld kleiner en kleiner. “Naarmate het bord kleiner en kleiner wordt - door het lanceren van tegels en het instorten van hele bordtegels - probeer je de enige tegel te veroveren die veilig is voor de vernietigende kracht van de eliminator: de centrale tegel”, zegt Jan-Maurits Duparc.

Doemdobbelsteen 

Je rolt de doemdobbelsteen om een willekeurige gebeurtenis te activeren, zoals de explosie of  een battle royale: hierbij ontstaat een gevecht op elk tegel, waarbij meerderheden minderheden elimineren. Als er gaten in het spel ontstaan, kan je andere spelers daar ook induwen. “Ondertussen zie je het spel kleiner en kleiner worden”, zegt Jan-Maurits Duparc. “Uiteindelijk eindig je met één poppetje. De speler die aan het einde van het spel de overgebleven krijgers leidt, wint. Het is een fanatiek spel.” Het spel is voor de consument verkrijgbaar in juni. Retailers kunnen het spel wel al eerder inkopen.

Product Beschrijving

Leeftijd: 8+
Speelduur: 30 minutes
Spelers: 2-4
Prijs: € 24.99

MEER INFO OP: www.identitygames.nl

Door Matthias Vanheerentals

 

Laatst aangepast op donderdag, 25 april 2024 18:43
Meer in deze categorie: